Postup
Na másle nebo oleji zpěníme najemno nakrájenou cibuli (1 minuta), přidáme špenát, zalijeme trochu vodou a podusíme. Určitě budou stačit dvě minuty, ale hlavně musíme vydusit vodu. Osolíme, přidáme česnek a do vychladlé směsi přimícháme sýr.
Suroviny na těsto propracujeme rukou, přikryjeme a necháme v kuchyni odpočinout půl hodiny.
Kdyby jste při propracování měli těsto hodně tuhé, tak klidně přidejte ještě lžíci, dvě vody.
Těsto rozválíme na výšku max. 2 mm, vykrajujeme kolečka na které pokládáme náplň. Kolečka před přeložením a spojením k sobě určitě potřete vlažnou vodou, která těsto dobře spojí.
Vaříme v mírně slané vodě cca 5 minut. Záleží na síle vyváleného těsta. Určitě si zkuste jednu taštičku, než vyndáte všechny.
Vyndáme, potřeme máslem a pokud možno, hned podáváme. Sypeme parmazánem.
Taštičky jsou tmavé, protože jsme použili část žitné mouky.
Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.