Postup
Suroviny na těsto dobře zpracujeme rukou a dáme do lednice. Po hodince odkrojíme ¼ těsta, které dáme do mrazáku. Zbylou část těsta rozválíme a vložíme do máslem vymazaného a pohankovou moukou vysypaného plechu o velikosti 20 x 30 cm. Těsto nejde úplně dobře přenést a tak ho v plechu dopracujte rukou.
Smícháme suroviny na náplň a nakonec vmícháme dotuha ušlehaný sníh z bílků. Rozetřeme na těsto a část těsta z mrazáku nastrouháme nahrubo na tvaroh. Těsto určitě nepokryje celou plochu.
Vložíme do trouby předehřáté na 190 st. pečeme cca 15 minut a poté teplotu zvýšíme na 195 st. Celková doba pečení je cca 35 minut. Určitě necháme vychladnout.
Jestli-že jste plech vysypávali pohankovou moukou, tak před podáváním oddělte těsto od plechu lopatkou. Když budete mít plech vysypaný hrubou moukou, tak těsto jde od plechu lépe. Pohanka je prostě pohanka.