Tvarohový koláč s mákem

Postup

Suroviny na těsto dobře zpracujeme rukou a dáme do lednice. Po hodince odkrojíme ¼ těsta, které dáme do mrazáku. Zbylou část těsta rozválíme a vložíme do máslem vymazaného a pohankovou moukou vysypaného plechu o velikosti 20 x 30 cm. Těsto nejde úplně dobře přenést a tak ho v plechu dopracujte rukou.

Smícháme suroviny na náplň a nakonec vmícháme dotuha ušlehaný sníh z bílků. Rozetřeme na těsto a část těsta z mrazáku nastrouháme nahrubo na tvaroh. Těsto určitě nepokryje celou plochu.

Vložíme do trouby předehřáté na 190 st. pečeme cca 15 minut a poté teplotu zvýšíme na 195 st. Celková doba pečení je cca 35 minut.  Určitě necháme vychladnout.

Jestli-že jste plech vysypávali pohankovou moukou, tak před podáváním oddělte těsto od plechu lopatkou. Když budete mít plech vysypaný hrubou moukou, tak těsto jde od plechu lépe. Pohanka je prostě pohanka.

Kde koupíte Pernerku

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce nebo ve speciálních akcích u těchto prodejců v České republice.

Koupit v e-shopu

Kontaktujte nás

Pokud máte dotazy ohledně našeho sortimentu, technologií nebo jakýchkoliv dalších témat, napište nám e-mail nebo nám zavolejte.

Poslat zprávu +420 485 177 129