Tvarohový a kakaový závin

Share on Facebook
1 porcí
3 / 5náročnost
100 min

Ingredience:

Těsto (na jeden závin):

  •  200 g hladká špaldová mouka Pernerka
  •  100 g rozpuštěného masla
  •  1 malý bílý jogurt
  •  1 vejce

 

Kakaová náplň:

  • 5 PL kakao
  • 1 odměrka proteinu
  • 2 PL třtinový cukr
  • 2 PL rozpuštěný kokosový olej
  •  zavařené meruňky

 

Tvarohová náplň:

  • 250 g hrudkovitý tvaroh
  • 3 PL třtinový cukr
  • hrst sušených rozinek
  • 4 větší jablka
  • 1 vanilkový třtinový cukr
  • 1 PL skořice

Tipy a Triky:

Postup:

V míse smícháme mouku, jogurt a rozpuštěné máslo a vypracujeme těsto. Těsto pak necháme alespoň 30 minut odpočinout v ledničce. Z těsta pak na pomoučeném válu vypracujeme obdélník. Pozor – těsto nesmí být příliš tenké, trhalo by se. Na vyválené těsto naneseme náplň.

Jablkovo-tvarohová náplň:

Tvaroh si zpracujeme s cukrem a rozinkami. V rendlíku podusíme očištěná a nastrouhaná  jablka s vanilkovým cukrem a skořicí do změknutí. Na rozválené těsto nejprve naneseme tvaroh a pak dušená jablka. Zarolujeme a potřeme vajíčkem.

Meruňkovo-kakaová náplň:

V menší misce si smícháme kakao s proteinem a cukrem.  Na rozválené těsto si nejprve naneseme kakaovou směs, kterou pokapeme  kokosovým olejem a na závěr pokládáme zavařené meruňky. Zarolujeme a potřeme vajíčkem.

Pečeme cca 45-50 minut při teplotě 180 ° C.

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.