2-3 porcí
1 / 5náročnost
30 min.
Ingredience
- 70 g pšeničné celozrnné hladké Pernerky + mouka na vytvarování placiček
- 500 g měkkého tvarohu (v alobalu)
- 2 vejce
- 2 lžíce krupice
- 2 lžíce cukru
- špetka soli
- řepkový olej na opékání
Tipy a triky
Můžeme podávat s ovocem, zakysanou smetanou, oblíbeným džemem nebo třeba kompotem.
Postup
Do mísy vložíme tvaroh a rozmačkáme ho vidličkou. Do tvarohu rozklepneme vejce a umícháme dohladka. Následně do směsi přidáme mouku, cukr i sůl a vytvoříme tužší těsto.
Pomocí polévkové lžíce tvoříme z těsta kopečky a z nich pak na pomoučněném vále placičky vysoké přibližně 1 cm. Každou placičku lehce obalíme v mouce.
Na pánvi rozehřejeme kapku oleje a opékáme lívance (syrniki) dozlatova z každé strany.
Můžeme podávat s ovocem, zakysanou smetanou, oblíbeným džemem nebo třeba kompotem.
Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.
