1 porcí
1 / 5náročnost
50 min.
Ingredience
Těsto:
- 250 g pšeničné hrubé Pernerky
- 250 g cukru
- 250g másla (hera)
- 5 vajec
- Citronová kůra z jednoho citronu
- 1 prášek do pečiva
- 250 g polotučného tvarohu
Na vymazání formy:
- Strouhanka
- olej
Tipy a triky
Postup
Do nádoby dáme žloutky, cukr a rozehřáté máslo. Mixujeme do pěny. Cca 5 minut.
Do pěny přidáme tvaroh, mouku, prášek do pečiva a smícháme.
V druhé míse si ušleháme bílky s citronovou kůrou do tuhého sněhu.
Sníh pomalu vmícháme do těsta.
Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy na bábovku. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 35 minut. Hlídáme špejlí – až se na špejli těsto nelepí, je bábovka hotová.
Chybí vám doma Pernerka a přitom si chcete upéct tuhle skvělou bábovku? Objednejte si ji v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.
