Trhací chleba

Postup

Všechny ingredience na těsto vypracujeme v robotu do hladkého nelepivého těsta. Necháme kynout při pokojové teplotě cca 60 minut.

Mezitím necháme okapat mozzarellu a nastrouháme ji nahrubo na struhadle, nebo ji můžeme i nakrájet pouze na tenké plátky

Těsto si rozdělíme na dva díly, aby se nám s ním lépe pracovalo. Vyválíme na pomoučeném vále na cca půl centimetru vysoký čtverec. Těsto nakrájíme na 3 pruhy (široké a dlouhé jako je forma) a ještě vždy překrojíme na 3 čtverce – vznikne nám tedy 9 čtverečků. 

Čtverce potřeme rovnoměrně pestem a posypeme mozzarellou, pak je poskládáme na sebe a dáme do chlebíčkové formy vyložené pečícím papírem nastojato. Toto vše ještě jednou zopakujeme s druhou půlkou těsta. (nevadí, že jsou čtverce menší/větší – forma si s tím poradí).

Takto připravený chlebíček ve formě ještě potřeme zbytkem pesta nebo zakápneme olivovým oleje a necháme 30 minut dokynout. 

Mezitím co vám chleba kyne, předehřejte si troubu na 185°C. Po dokynutí pečte 40 minut dozlatova. 

Cca 10 minut před dopečením můžeme ještě chleba posypat nastrouhaným sýrem. 

Recept připravila @alishaeasycooking

Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.

 

Související recepty

Zpět k receptům

Kde koupíte Pernerku

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce nebo ve speciálních akcích u těchto prodejců v České republice.

Koupit v e-shopu

Kontaktujte nás

Pokud máte dotazy ohledně našeho sortimentu, technologií nebo jakýchkoliv dalších témat, napište nám e-mail nebo nám zavolejte.

Poslat zprávu +420 485 177 129