Třešňovo tvarohová buchta s drobenkou

Share on Facebook
1 forma 27 cm porcí
1 / 5náročnost
45 min

Ingredience:

Těsto: 

  • 150 g hladké pšeničné mouky Pernerka
  • 100 g polohrubé mouky Pernerka
  • 1 kypřící prášek
  • 150 g třtinového cukru
  • 2 vejce
  • 150 ml oleje
  • 200 ml mléka

Náplň:

  • 1 tučný tvaroh
  • 1 polotučný tvaroh
  • Vanilkový pudink – pouze prášek – ne uvařený
  • Cukr dle chuti, nemusíte dávat žádný
  • Třešně cca 3 hrsti

 Drobenka:

  • 100 g jemných ovesných vloček 
  • 20 g másla
  • 1PL třtinového cukru

Tipy a Triky:

Můžeme použít i jiné sezonní ovoce. Pšeničnou Pernerku můžeme nahradit i špaldovou. 

Postup:

Nejdříve smícháme všechny sypké ingredience na těsto a poté všechny ostatní. Umícháme hladké těsto, které nalijeme do dortové formy. 

Klidně v té samé míse, ve které jsme dělali těsto, smícháme tvarohy, pudink, cukr. Polévkovou lžící dáváme krém na těsto. 

Na tvaroh naskládáme vypeckované třešně.

Drobenku získáme smícháním všech ingrediencí. Promneme prsty a nasypeme na buchtu.

Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů cca 30 minut .

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.