Sýrová pizza

Share on Facebook
3 střední pizzy porcí
2 / 5náročnost
100 min

Ingredience:

Na těsto:

Náplň: 

  • 220 ml smetany
  • 1,5 mozzarelly
  • 100 g eidamu
  • 100 g nivy
  • 100 g parmazánu



Tipy a Triky:

Pokud si chcete udělat pravou italskou pizzu quatro formaggi, budete potřebovat gorgonzolu, mozzarellu, parmezán a ementál.



Postup:

Nejprve si připravíme kvásek. Do mísy přidáme rozdrobené droždí, 40 ml vlažné vody a cukr. 

Cca po 10-15 minutách přidáme olej, sůl, mouku a vodu a zpracujeme cca 10 minut v hladké, pružné těsto, nejlépe v robotu. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout alespoň 60 minut nebo až  zdvojnásobí svou velikost. 

Všechny sýry  nastrouháme (nebo rozdrobíme na menší kousky) a pak společně se smetanou smícháme se smetanou.

Vykynuté těsto vyválíme do kruhu. Potřeme směsí smetany a sýrů a pečeme 12-15 minut na 200˚C do zlatova.


Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.

Nakupte online přes náš e-shop

 

KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU

 

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.