Ingredience
Na těsto:
- 530 g pšeničné hladké extra silné mouky Pernerka
- 20 g čerstvého droždí
- 1 lžička cukru
- 40 ml + 300 ml vlažné vody
- 4 lžíce olivového oleje
- 12 g soli
Náplň:
- 220 ml smetany
- 1,5 mozzarelly
- 100 g eidamu
- 100 g nivy
- 100 g parmazánu
Tipy a triky
Pokud si chcete udělat pravou italskou pizzu quatro formaggi, budete potřebovat gorgonzolu, mozzarellu, parmezán a ementál.
Postup
Nejprve si připravíme kvásek. Do mísy přidáme rozdrobené droždí, 40 ml vlažné vody a cukr.
Cca po 10-15 minutách přidáme olej, sůl, mouku a vodu a zpracujeme cca 10 minut v hladké, pružné těsto, nejlépe v robotu. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout alespoň 60 minut nebo až zdvojnásobí svou velikost.
Všechny sýry nastrouháme (nebo rozdrobíme na menší kousky) a pak společně se smetanou smícháme se smetanou.
Vykynuté těsto vyválíme do kruhu. Potřeme směsí smetany a sýrů a pečeme 12-15 minut na 200˚C do zlatova.
Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.
