Švestkový kynutý knedlík

Share on Facebook
5 porcí
2 / 5náročnost
60 min

Ingredience:

Těsto

  • 250 g hladké mouky Pernerka
  • 25 g droždí
  • 125 ml mléka
  • 25 g cukru
  • 1 ks vejce
  • 25 g másla
  • Špetka soli
  • Náplň – švestková povidla nebo vypeckované švestky nakrájené na čtvrtky

Omáčka

  • vanilkový pudink
  • mléko
  • cukr
  • máslo

Na posypání 

  • mletý mák

Tipy a Triky:

Postup:

Odebereme trochu vlažného mléka a smícháme se lžičkou cukru a droždím. Necháme vzejít kvásek. (Cca 15 minut). V mikrovlnce si rozehřejeme máslo.

Smícháme všechny ostatní ingredience, přidáme rozehřáté máslo + kvásek a vypracujeme hladké těsto.

Z těsta vypracujeme 5 hromádek, do kterých zabalíme švestky, případně povidla, a uděláme knedlík. Necháme na pomoučeném vále kynout cca 30 minut.

Vaříme v osolené vroucí vodě. 5 minut pod pokličkou, poté otočíme a vaříme 5 minut bez pokličky.

!!!Knedlíky při vaření hodně nabydou, proto vařte po malém množství.!!!

Omáčka

Uvaříme si řídký pudink, který poté zjemníme máslem.

Na talíř nalijeme řídký pudink, dáme knedlík a posypeme mákem. Pokud by Vám připadalo málo sladké můžete mák smíchat s moučkovým cukrem.

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.