Svatomartinské rohlíčky

Ingredience:
Těsto:
- 180 g bio špaldové hladké mouky Pernerka
- 90 g bio špaldové celozrnné hladké mouky Pernerka
- 120 g změklého másla
- 2 lžičky vanilkového cukru
- 70 ml smetany na šlehání 33%
- 2 vaječné žloutky
- špetka soli
Náplň:
- 160 g jemně umletých vlašských ořechů
- 1 vanilkový cukr
- 50 g medu
- 1 vaječný bílek
- lžíce moučkového cukru na poprášení
Tipy a Triky:
Rohlíčky lze také upéct kdykoliv během roku, kdy můžete vyzkoušet makovou náplň s citronovou kůrou.
Postup:
Oba druhy mouky vsypeme do větší mísy, přidáme zbytek surovin a vypracujeme těsto. Zabalené těsto do folie vložíme do lednice na hodinu odstát.
Suroviny na náplň smícháme v misce, druhý bílek, který nám zbyl při přípravě těsta necháme na potírání rohlíčků.
Odstáté těsto rozdělíme na větší kuličky o váze 90 g, rovnoměrně vyválíme kruh na 3 mm tenký, můžeme zlehka podsypat moukou, aby se těsto nelepilo, rozkrojíme na 6 trojúhelníků. Na širší okraj vložíme lžičku ořechové náplně, potřeme u krajů řezu bílkem, rohy zahneme dovnitř a srolujeme v rohlíček, který prsty prohneme. Pokládáme na pekáč s pečícím papírem. Potřeme bílkem, vložíme do předem na 180°C vyhřáté trouby a pečeme 20 minut dozlatova.
Posypeme moučkovým cukrem a necháme vychladnout.
Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.
Nakupte online přes náš e-shop
KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU
KDE KOUPÍTE PERNERKU
Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.
A u mnoha dalších drobných prodejců...
PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH
Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.