Svatomartinské rohlíčky

Share on Facebook
35 porcí
2 / 5náročnost
80 min

Ingredience:

Těsto:

  • 180 g bio špaldové hladké mouky Pernerka
  • 90 g bio špaldové celozrnné hladké mouky Pernerka
  • 120 g změklého másla
  • 2 lžičky vanilkového cukru
  • 70 ml smetany na šlehání 33%
  • 2 vaječné žloutky
  • špetka soli

Náplň:

  • 160 g jemně umletých vlašských ořechů
  • 1 vanilkový cukr
  • 50 g medu
  • 1 vaječný bílek
  • lžíce moučkového cukru na poprášení

 



Tipy a Triky:

 Rohlíčky lze také upéct kdykoliv během roku, kdy můžete vyzkoušet makovou náplň s citronovou kůrou.



Postup:

Oba druhy mouky vsypeme do větší mísy, přidáme zbytek surovin a vypracujeme těsto. Zabalené těsto do folie vložíme do lednice na hodinu odstát. 

Suroviny na náplň smícháme v misce, druhý bílek, který nám zbyl při přípravě těsta necháme na potírání rohlíčků. 

Odstáté těsto rozdělíme na větší kuličky o váze 90 g, rovnoměrně vyválíme kruh na 3 mm tenký, můžeme zlehka podsypat moukou, aby se těsto nelepilo, rozkrojíme na 6 trojúhelníků. Na širší okraj vložíme lžičku ořechové náplně, potřeme u krajů řezu bílkem, rohy zahneme dovnitř a srolujeme v rohlíček, který prsty prohneme. Pokládáme na pekáč s pečícím papírem. Potřeme bílkem, vložíme do předem na 180°C vyhřáté trouby a pečeme 20 minut dozlatova.

Posypeme moučkovým cukrem a necháme vychladnout.

Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.

Nakupte online přes náš e-shop

 

KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU

 

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.