30-40 porcí
1 / 5náročnost
35 min.
Ingredience
- 300 g pšeničné hladké Pernerky
- 200 g žitné celozrnné hladké Pernerky
- 261 g čokolády 72%
- 4 g jedlé sody
- 4 g soli
- 230 g másla
- 270 g tmavě hnědého cukru
- 1 vejce
- 1 g mleté vanilky
- 20 g whisky
- nastrouhaná citronová kůra z ½ citronu
Tipy a triky
Postup
Čokoládu rozdrtíme na kousky o velikosti hrášku. Hladkou pšeničnou mouku, žitnou celozrnnou hladkou mouku, jedlou sodu a sůl si prosijeme do mísy. Vyšleháme máslo, hnědý cukr, vanilku a nastrouhanou kůru. Přidáme vejce a whisky a šleháme, dokud se zcela nezapracuje. Pak přidáme mouky a jedlou sůl až je těsto zadělané. Nakonec vmícháme nasekanou čokoládu.
Z těsta vytvarujeme kuličky a dáme plech. Pečeme v rozpálené troubě na 180 C asi 15 minut.
Recept připravila Mirka van Gils Slavíková.
Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz
