Sušenky ze žitné a pšeničné mouky s čokoládou

Od Mirky van Gils Slavíkové

Postup

Čokoládu rozdrtíme na kousky o velikosti hrášku. Hladkou pšeničnou mouku, žitnou celozrnnou hladkou mouku, jedlou sodu a sůl si prosijeme do mísy. Vyšleháme máslo, hnědý cukr, vanilku a nastrouhanou kůru. Přidáme vejce a whisky a šleháme, dokud se zcela nezapracuje. Pak přidáme mouky a jedlou sůl až je těsto zadělané. Nakonec vmícháme nasekanou čokoládu. 

Z těsta vytvarujeme kuličky a dáme plech. Pečeme v rozpálené troubě na 180 C asi 15 minut.

Recept připravila Mirka van Gils Slavíková.

Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz

 



Související recepty

Zpět k receptům

Kde koupíte Pernerku

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce nebo ve speciálních akcích u těchto prodejců v České republice.

Koupit v e-shopu

Kontaktujte nás

Pokud máte dotazy ohledně našeho sortimentu, technologií nebo jakýchkoliv dalších témat, napište nám e-mail nebo nám zavolejte.

Poslat zprávu +420 485 177 129