2 plechy porcí
3 / 5náročnost
120 min.
Ingredience
Těsto:
- 420 g pšeničné hladké Pernerky
- 280 g změklého másla
- 2 žloutky
- 140 g cukru – nejlépe moučkový
- 1 sáček vanilkového cukru
- kůra z jednoho citronu
- marmeláda dle chuti
Na dokončení:
- 100 g vysokoprocentní čokoláda
- 50 g másla
Tipy a triky
Postup
Ze všech ingredienci si zpracujeme buďto ručně nebo pomocí kuchyňského robotu těsto. Těsto dáme minimálně na dvě hodiny do lednice nejlépe však přes noc.
Pomocí strojku na tlačené cukroví si vytlačíme stejně dlouhé banánky.
Pečeme na 170 stupňů cca 7 minut – do zlatova.
Vychladlé potřeme marmeládou a slepíme vždy dva kusy k sobě.
V rendlíku rozpustíme máslo s čokoládou a vždy jeden konec banánků namočíme v čokoládě. Necháme ztuhnout.
Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.
