Špenátový quiche s kozím sýrem

Share on Facebook
10 - 16 porcí
3 / 5náročnost
65 min

Ingredience:

Na těsto:

  • 230 g špaldové hladké mouky Pernerka
  • 170 g studeného másla
  • 8 lžic ledové vody
  • špetka soli

 

Na náplň:

  • 3 jarní cibulky
  • 80 g listového špenátu
  • 100 g anglické slaniny
  • 100 g kozího sýra (čerstvého)
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 4 vejce
  • 1 lžíce přepuštěného másla
  • sůl
  • čerstvý pepř
  • kajenský pepř
  • muškátový oříšek

Tipy a Triky:

Místo slaniny můžeme do náplně přidat sušená rajčata, která dodají koláči zase jinou, zajímavou chuť.

Postup:

Do mísy si dáme mouku a máslo a prsty vytvoříme směs podobnou žmolence. Pracujeme velmi rychle, abychom máslo nezahřívali. Přidáme sůl a vodu a zpracujeme do hladkého těsta, které dáme na hodinu odpočinout do lednice.

Mezitím si na přepuštěném másle osmahneme nakrájenou jarní cibulku, kterou necháme zezlátnout. Nakonec přidáme listový špenát, který necháme zavadnout. Tuto směs přendáme do misky a na pánvi si vysmažíme do zlatova na kostičky nakrájenou slaninu.

Těsto si vyválíme podle velikosti koláčové formy (vymazané máslem). Dno propícháme vidličkou a dáme na 10 minut do trouby péct na 180 stupňů.

V misce si smícháme vejce a smetanu, do které přidáme hotovou špenátovou směs a slaninu. Vše podle chuti osolíme, přidáme pepř, kajenský pepř a muškátový oříšek. Náplň nalijeme na předpečené těsto a rozdrobíme na něj kozí sýr.

Pečeme na 180 stupňů cca 25 minut.

Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.

Nakupte online přes náš e-shop

 

KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU

 

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.