Špaldové perníčky
Ingredience:
- 360 g hladké špaldové mouky Pernerka
- 180 g moučkového cukru
- 50g změklého másla
- 3 vejce
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžička perníkového koření
- 1 lžička skořice
- 2 lžíce medu
- 1 lžíce kakaa
Tipy a Triky:
Do krabice s upečenými perníčky vložíme 1/2 jablíčka. Perníčky pak rychleji změknou.
Postup:
Všechny suroviny smícháme v těsto, které necháme přes noc odpočinout v ledničce. Pokud těsto moc lepí, přidáme ještě trochu mouky.
Druhý den těsto vyndáme a vyválíme na silnější plát, než u klasického cukroví, cca 3-4 mm silný. Pečeme 10-12 minut na 170 °C.
Ještě horké upečené perníčky potíráme bílkem, aby se leskly.
Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.
Nakupte online přes náš e-shop
KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU
KDE KOUPÍTE PERNERKU
Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.
A u mnoha dalších drobných prodejců...
PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH
Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.