Snídaňové bulky
Ingredience:
Těsto:
- 450 g pohankové celozrnné hladké Pernerky
- 250 ml vlažného mléka (můžete nahradit vodou)
- 1 sáček sušeného droždí (nebo ½ kostky čerstvého droždí)
- 30 g tuku (můžete použít máslo, olej, sádlo)
- ½ lžičky cukru
- 1 lžička soli
Na potření:
- 1 vajíčko
Na posypání:
- mák
Tipy a Triky:
Do těsta můžete podle chuti zapracovat i kousky slaniny, sýru, osmažené cibulky.
Pohankovou celozrnnou hladkou Pernerku můžete nahradit pšeničnou hladkou Pernerkou.
Postup:
Do mísy dáme všechny ingredience naráz. Mléko si vždy, pokud používáme máslo, jemně ohřejeme, aby se máslo rozpustilo a dobře se do těsta zapracovalo. Vše důkladně prohněteme, dokud se těsto nepřestane lepit – cca 2 minuty v robotu nebo 5 minut ručně.
Nachystáme si plech vyložený alobalem nebo pečícím papírem – na jeden plech se vejde krásně 8 bulek.
Z nelepivého těsta si vyválíme váleček podobný knedlíku. Rozřízneme ho na půl a pak každou půlku ještě na půl. Tím vzniknou stejně velké bulky a nemusíme je vážit. Je potřeba, aby byly bulky podobné váhy, aby se stejně rovnoměrně propekly.
Dáme předehřát troubu na 220°C. Trvá to cca 20 minut a mezitím si bulky přendáme a plech s pečícím papírem a necháme „odstát/nakynout“ pod potravinářskou fólií. Nic se neděje, když bulky necháte kynout klidně o trošku déle.
Bulky potřeme rozkvedlaným vajíčkem s kapkou vody a posypeme libovolnou posypkou. Pečeme 10-12 minut na 220°C, dokud nejsou krásně zlaté.
Recept připravila @alishaeasycooking
Nakupte online přes náš e-shop
KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU
KDE KOUPÍTE PERNERKU
Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.
A u mnoha dalších drobných prodejců...
PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH
Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.