Šneci z tvarohového těsta

Share on Facebook
12 porcí
2 / 5náročnost
120 min

Ingredience:

Těsto:

  • 1 vejce
  • 5PL lžic třtinového cukru
  • 300 g hladké špaldové mouky Pernerka
  • 100 g celozrnné hladké žitné mouky Pernerka
  • 250 g jemného tvarohu
  • 1 ČL sušeného droždí
  • 100 ml mléka (my jsme použili vanilkové alpro)
  • Špetka soli

Náplň:

  • 1 balení vanilkového pudingu s vanilkovým luskem
  • 500 ml mléka
  • 1 odměrka proteínu
  • vanilkový cukr
  • Mletý mák podle chuti

Tipy a Triky:

Postup:

Nejprve zahřejeme mléko a přidáme sušené droždí a necháme 10 minut odstát. Následně si tento kvásek přidáme k ostatním surovinám na těsto a ručně nebo v robotu vytvoříme nelepivé těsto. Necháme půl hodinu až hodinu trošičku vykynout, nečekejte ale žádné velké kynutí.

Těsto si přendáme na vál, rozdělíme na 2 poloviny a každou vyválíme na tenký plát obdélníkového tvaru. Nejprve potřeme polovinou uvařeného vanilkového pudingu a potom posypeme mákem, který nemusíme šetřit a nakonec přidáme vanilkový cukr.  Pokud vám přijde puding slazený jen proteinem málo sladký, přidejte ještě vanilkový třtinový cukr.

Plát opatrně zarolujeme a nakrájíme na 5-7 cm velké části, které prřeneseme na plech vystlaný pečícím papírem a lžící je ještě stlačíme, aby byly nižší a širší. Pečeme 30-45 minut při teplotě 170 stupňů. stejný postupem zpracujeme i druhý plát,.

Hotový šnek bude krásně hnědý na pohled, uvnitř bude těsto trošku vláčnější než jste zvyklí u klasického kynutého těsta, protože jsme do těsta přidali také tvaroh. Tak se nebojte, nebude syrové.

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.