Slepované cukroví ze žitné mouky
Ingredience:
Těsto:
- 150 g žitné celozrnné hladké mouky
- 80 g jemně mletých mandlí
- 100 g moučkového cukru
- 5 g kypřícího prášku
- 2 g soli
- 120 g másla
- 50 g javorového sirupu
- 1 g mleté vanilky
Ostatní:
- pomerančová marmeláda
- 150 g mléčné čokolády
Na krém:
- 100 g másla
- 4 g skořice
- 100 g čokolády 64%
Tipy a Triky:
Postup:
V misce utřeme máslo, javorový sirup a vanilku. Smícháme žitnou mouku, mleté mandle, cukr, sůl a kypřící prášek. Obě směsi smícháme důkladně dohromady. Těsto necháme vychladit. Z vychlazeného těsta vyválíme tři válečky o průměru 4 až 5 cm, které zabalíme do potravinářské fólie. Dáme opět vychladit do lednice. Po vychlazení vybalíme z folie a válečky pak krájíme na asi 3 mm silné dukátky, které dáme na plech.
Pečeme v rozpálené troubě na 180 °C asi 10-12 minut, nebo dokud nezezlátnou.
Na každou druhou horkou placičku položíme čokoládovou pecku (to bude vrchní část část cukroví). Necháme sušenky vychladnout. Placičky slepujeme pomerančovou marmeládou, nebo krémem.
Krém:
Rozpuštěnou, ale chladnou čokoládu vyšleháme s máslem a skořicí. Placičky slepíme krémem a přestříkáme čokoládou. Můžeme i dozdobit.
Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.
Nakupte online přes náš e-shop
KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU
KDE KOUPÍTE PERNERKU
Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.
A u mnoha dalších drobných prodejců...
PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH
Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.