Slepované cukroví ze žitné mouky

Share on Facebook
cca 15 porcí
1 / 5náročnost
60 min

Ingredience:

Těsto:

  • 150 g žitné celozrnné hladké mouky
  • 80 g jemně mletých mandlí
  • 100 g moučkového cukru
  • 5 g kypřícího prášku
  • 2 g soli
  • 120 g másla
  • 50 g javorového sirupu
  • 1 g mleté vanilky

Ostatní:

  • pomerančová marmeláda
  • 150 g mléčné čokolády

 

Na krém: 

  • 100 g másla
  • 4 g skořice
  • 100 g čokolády 64%



Tipy a Triky:

Postup:

V misce utřeme máslo, javorový sirup a vanilku. Smícháme žitnou mouku, mleté mandle, cukr, sůl a kypřící prášek. Obě směsi smícháme důkladně dohromady. Těsto necháme vychladit. Z vychlazeného těsta vyválíme tři válečky o průměru 4 až 5 cm, které zabalíme do potravinářské fólie. Dáme opět vychladit do lednice. Po vychlazení vybalíme z folie a válečky pak krájíme na asi 3 mm silné dukátky, které dáme na plech. 

Pečeme v rozpálené troubě na 180 °C asi 10-12 minut, nebo dokud nezezlátnou. 

Na každou druhou horkou placičku položíme čokoládovou pecku (to bude vrchní část část cukroví). Necháme sušenky vychladnout. Placičky slepujeme pomerančovou marmeládou, nebo krémem.

Krém: 

Rozpuštěnou, ale chladnou čokoládu vyšleháme s máslem a skořicí. Placičky slepíme krémem a přestříkáme čokoládou. Můžeme i dozdobit.

Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.

Nakupte online přes náš e-shop

 

KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU

 

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.