Šlehačkový beránek

Share on Facebook
1 porcí
2 / 5náročnost
90 min

Ingredience:

  • 10 dkg špaldové mouky hladké Pernerky
  • 10 dkg špaldové mouky celozrnné jemné Pernerky
  • 2 dl smetany ke šlehání 31 %
  • 15 dkg cukru krystal nebo krupice
  • 1/2 balíčku kypřícího prášku do pečiva
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 4 až 5 vajec (vážená ve skořápce 25 dkg)
  • 1 lžička citronové kůry
  • máslo a hrubá mouka do formy

Tipy a Triky:

Beránka pečte v troubě na spodním roštu, aby se propeklo i těsto ve spodní části formy.

 

Postup:

Do mouky přimícháme prášek do pečiva, přidáme ostatní suroviny. Nejdřív promícháme měchačkou a potom dobře propracujeme metlou. Nelekejte se, že cukr se úplně nerozpustí, tak to má být.

Těsto nalijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané velké formy na beránka. Dáme do předem vyhřáté trouby na spodní rošt na 170. stupňů.

Formu položte na mřížku.

Pečeme 55 – 60 minut. Před ukončením pečení určitě do těsta píchněte špejlí nebo párátkem a když se těsto nenalepí, je hotovo.
Beránka vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout.

Mějte na paměti, že každá forma je jinak silná. Doba pečení se tak v závislosti na formě může lišit.

Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.

Nakupte online přes náš e-shop

 

KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU

 

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.