Šlehačkový beránek
Ingredience:
- 10 dkg špaldové mouky hladké Pernerky
- 10 dkg špaldové mouky celozrnné jemné Pernerky
- 2 dl smetany ke šlehání 31 %
- 15 dkg cukru krystal nebo krupice
- 1/2 balíčku kypřícího prášku do pečiva
- 1 balíček vanilkového cukru
- 4 až 5 vajec (vážená ve skořápce 25 dkg)
- 1 lžička citronové kůry
- máslo a hrubá mouka do formy
Tipy a Triky:
Beránka pečte v troubě na spodním roštu, aby se propeklo i těsto ve spodní části formy.
Postup:
Do mouky přimícháme prášek do pečiva, přidáme ostatní suroviny. Nejdřív promícháme měchačkou a potom dobře propracujeme metlou. Nelekejte se, že cukr se úplně nerozpustí, tak to má být.
Těsto nalijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané velké formy na beránka. Dáme do předem vyhřáté trouby na spodní rošt na 170. stupňů.
Formu položte na mřížku.
Pečeme 55 – 60 minut. Před ukončením pečení určitě do těsta píchněte špejlí nebo párátkem a když se těsto nenalepí, je hotovo.
Beránka vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout.
Mějte na paměti, že každá forma je jinak silná. Doba pečení se tak v závislosti na formě může lišit.
Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.
Nakupte online přes náš e-shop
KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU
KDE KOUPÍTE PERNERKU
Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.
A u mnoha dalších drobných prodejců...
PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH
Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.