Slaný koláč s chřestem a kozím sýrem

Postup

Pro ulehčení práce můžeme těsto zadělat v robotu. Hotové těsto “rozsekáme” drobenku. Tu nasypeme na lehce pomoučněný vál a ručně spojíme do těsta. Je třeba pracovat rychle, těsto nehněteme příliš dlouho a do hladka, protože by pak bylo moc tuhé. 

Rozpálíme troubu na 185 stupňů

Namočíme si pečicí papír, zamačkáme ho a dáme do formy (bude pěkně držet tvar) Za pomoci válečku přendáme vyválené těsto do formy. Propícháme dno a dáme na 10 minut do rozehřáté trouby.

Připravíme si náplň do koláče:

Na másle si osmažíme do zlatova slaninu a cibuli. V případě, že je chřest dlouhý a nevejde se do formy, odkrojíme jeho tvrdší konce, nakrájíme je na malé kousky a osmažíme společně s cibulí a slaninou.  

V misce si vyšleháme všechny ingredience na náplň. Na závěr smícháme se zchladlou směsí z pánvičky. 

Hotovou směs nalijeme do připravené formy s těstem a pečeme v troubě cca 30 minut do zlatova – na závěr můžete posypat ještě sýrem a nechat zapéct krustu.   

Recept připravila @alishaeasycooking

Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.

Související recepty

Zpět k receptům

Kde koupíte Pernerku

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce nebo ve speciálních akcích u těchto prodejců v České republice.

Koupit v e-shopu

Kontaktujte nás

Pokud máte dotazy ohledně našeho sortimentu, technologií nebo jakýchkoliv dalších témat, napište nám e-mail nebo nám zavolejte.

Poslat zprávu +420 485 177 129