Slaní šneci

Postup

Do mísy nasypeme všechny ingredience na těsto a vypracujeme hladké pevné těsto, které se nelepí. Potřeme olejem, zakryjeme utěrkou a necháme alespoň 60 minut kynout na teplém místě. 

Těsto si na pomoučeném vále rozválíme do velkého obdélníku, aby bylo těsto co nejvíce tenké.

Balkánský sýr rozmačkáme společně s jedním vajíčkem (nesolte, protože sýr je sám o sobě hodně slaný). Tuto směs rozetřeme rovnoměrně po celém těstě, posypeme kysaným zelím a troškou kmínu.

Těsto srolujeme do dlouhého válečku a ten rozkrojíme v půlce a půlku na půlku a tu půlku ještě na další půlku, takže nám vznikne 8 stejně velkých šneků.

Šneky postavíme na výšku do předem vymazané nebo pečícím papírem vyložené formy. Jednotlivé šneky skládáme těsně vedle sebe a vždy po stranách pomažeme olejem.  

Necháme předehřát troubu na 175 stupňů, šneci mezitím ještě trošku dokynou. Než je dáme do trouby, potřeme je rozšlehaným vajíčkem a pečeme 30-40 minut. 

Recept připravila @alishaeasycooking

Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.



Související recepty

Zpět k receptům

Kde koupíte Pernerku

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce nebo ve speciálních akcích u těchto prodejců v České republice.

Koupit v e-shopu

Kontaktujte nás

Pokud máte dotazy ohledně našeho sortimentu, technologií nebo jakýchkoliv dalších témat, napište nám e-mail nebo nám zavolejte.

Poslat zprávu +420 485 177 129