Škvarkové pagáče

Od Mirky van Gils Slavíkové

Postup

Sušené droždí rozmícháme v 1/3 vlažného mléka s cukrem. Do mísy prosejeme mouku, přidáme 2/3 mléka s vejci a namočené droždí, nakonec přidáme sádlo a sůl.

Zaděláme těsto. Můžeme případně okořenit pepřem /drceným zeleným či černým/ anebo okmínovat. Těsto přikryjeme a necháme kynout.

Mleté škvarky utřeme se sádlem.

Vykynuté těsto rozválíme a potřeme mletými škvarky se sádlem na cca dvě třetiny těsta (jeden konec těsta zůstane nepotřený). Nejprve přeložíme nenatřenou stranu a přes ní natřenou. Poté znovu rozválíme a stejným způsobem těsto potřeme a složíme. Mezi provalováním necháme těsto odpočinout.

Proválené těsto necháme kynout asi 1 hodinu, poté znovu rozválíme na sílu asi 1 cm a vykrajujeme kolečka, která rozložíme na plech. Znovu necháme vykynout. Vykynuté pagáčky potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v rozehřáté troubě na 200 stupňů asi 10 minut.

Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.

Související recepty

Zpět k receptům

Kde koupíte Pernerku

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce nebo ve speciálních akcích u těchto prodejců v České republice.

Koupit v e-shopu

Kontaktujte nás

Pokud máte dotazy ohledně našeho sortimentu, technologií nebo jakýchkoliv dalších témat, napište nám e-mail nebo nám zavolejte.

Poslat zprávu +420 485 177 129