Skořicové rolky
Ingredience:
Na těsto:
- 650 g pšeničné celozrnné mouky Pernerka
- 7 g sušeného droždí
- 2 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
- 120 g rozpuštěného másla
- 100g třtinového cukru
- 1 lžička soli
- ½ lžičky muškátového oříšku
- 250 ml vlažného mléka
Na náplň:
- 100 g změklého másla
- 100 g třtinového cukru
- 10g skořice
Tipy a Triky:
Místo skořice můžete použít například vlašské nebo lískové ořechy.
Postup:
Nejprve si založíme kvásek. Do 50 ml vlažného mléka nasypeme droždí a přidáme lžičku cukru. Dáme stranou na cca 10 minut a mezitím si smícháme mouku, cukr, sůl a muškátový oříšek. Vzniklou směs přidáme ke kvásku společně se žloutky a rozpuštěným máslem a postupně přidáváme i zbylé mléko. Vypracujeme v hladké těsto, které necháme hodinu kynout.
Po vykynutí vyválíme těsto na obdélník, silný cca 0,5 cm. Rozetřeme na něj změklé máslo, posypeme cukrem, skořicí a celý plát zarolujeme. Vzniklý váleček nakrájíme na cca 1,5 – 2 cm široké rolky. Pečící formu vymažeme máslem a naskládáme do ní vzniklé rolky. Necháme pod utěrkou ještě cca 20 minut kynout. Po vykynutí potřeme bílky a posypeme zlehka cukrem, pečeme cca 30 – 35 minut na 160°C.
Nakupte online přes náš e-shop
KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU
KDE KOUPÍTE PERNERKU
Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.
A u mnoha dalších drobných prodejců...
PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH
Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.