Trdelník

Share on Facebook
3 porcí
2 / 5náročnost
60 min

Ingredience:

  • 200 g hladké špaldové mouky Pernerka
  • 80 g kefír
  • 1 vejce
  • 30 g třtinový cukr
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 2 špetky jedlé sody
  • špetka soli
  • kokosový olej
  • skořice, vanilkový cukr s luskem na obalení
  • oříškové máslo

Tipy a Triky:

 Doporučujeme potřít oříškovým máslem a rozehřátou čokoládou.

Postup:

Všechny ingredience ručně zpracujeme do tuhého těsta. Na pomoučeném válu si ho rozdělíme na 6 částí, které vyválíme na pláty. Rovnou sklenicí potřenou olejem omotáme dvěma pláty okolo sklenice. Pokud chceme trdelníky vyšší, omotáme tři pláty

Pečeme 20 minut při teplotě 180 stupňů. Vyndáme z trouby, potřeme mlékem a pečeme dalších 5 minut. 

Ještě teplé je stáhneme ze sklenice, potřeme kokosovým olejem a obalíme ve vanilkovém cukru  s pravým luskem, smíchaným se skořicí. 

 

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.