Trdelník
Ingredience:
- 200 g hladké špaldové mouky Pernerka
- 80 g kefír
- 1 vejce
- 30 g třtinový cukr
- 1 balení vanilkového cukru
- 2 špetky jedlé sody
- špetka soli
- kokosový olej
- skořice, vanilkový cukr s luskem na obalení
- oříškové máslo
Tipy a Triky:
Doporučujeme potřít oříškovým máslem a rozehřátou čokoládou.
Postup:
Všechny ingredience ručně zpracujeme do tuhého těsta. Na pomoučeném válu si ho rozdělíme na 6 částí, které vyválíme na pláty. Rovnou sklenicí potřenou olejem omotáme dvěma pláty okolo sklenice. Pokud chceme trdelníky vyšší, omotáme tři pláty
Pečeme 20 minut při teplotě 180 stupňů. Vyndáme z trouby, potřeme mlékem a pečeme dalších 5 minut.
Ještě teplé je stáhneme ze sklenice, potřeme kokosovým olejem a obalíme ve vanilkovém cukru s pravým luskem, smíchaným se skořicí.
Nakupte online přes náš e-shop
KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU
KDE KOUPÍTE PERNERKU
Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.
A u mnoha dalších drobných prodejců...
PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH
Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.