Semínkové krekry
Ingredience:
- 150 g mixu semínek (mák, dýně, slunečnice, lněné, konopné, sezam,…)
- 30 g ovesných vloček
- 70 g pšeničné celozrnné hladké mouky Pernerka (lze použít i špaldovou celozrnnou hladkou Pernerku)
- ½ lžičky prášku do pečiva
- 4 lžíce olivového oleje (nejlepší je ochucený třeba bylinkový)
- 4 lžíce studené vody
- 1 lžička medu
- Koření: ½ lžičky soli, špetka pepře,
Tipy a Triky:
- Pokud máte rádi sýr, tak můžete před pečením posypat ještě sýrem tvrdého typu – čedar, parmazán, pecorino
- Do těsta můžete přidat libovolné koření nebo bylinky podle chuti: drcený kmín, mletou papriku, provensálské koření, tymián, rozmarýn apod.
Postup:
Semínka smícháme s vločkami, zalijeme vodou, olejem, medem a necháme 10 minut odstát.
Potom vmícháme sypké ingredience. Těsto by mělo být suché, ale musí držet pohromadě, takže pokud se moc drolí, přidáme 1-2 lžíce studené vody.
Těsto dáme mezi dva pečící papíry a rozválíme je na tenkou placku. Můžeme nechat v celku a po upečení nalámeme na nesymetrické krekry, nebo před pečením tupým nožem nařežeme požadované tvary (například čtverečky). Pečeme tak, aby mezi jednotlivými kousky bylo vždy trochu místa (aby se k sobě nepřipekly).
Troubu předehřejeme na 175 stupňů a pečeme 15-20 minut dozlatova.
Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.
Nakupte online přes náš e-shop
KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU
KDE KOUPÍTE PERNERKU
Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.
A u mnoha dalších drobných prodejců...
PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH
Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.