Schwarzwaldský dort

Postup

Z bílku vyšleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem do světlé pěny.

Nejdříve smícháme všechny suché ingredience společně a poté se žloutkovou směsí. Postupně spojíme s vyšlehaným sněhem.

Pečeme v dortové formě v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 15 minut.

Po upečení necháme vychladnout a rozpůlíme dort uprostřed na dva stejně silné pláty.

Náplň 1

V hrnci povaříme vypeckované třešně nebo višně s cukrem a přidáme trochu vody. Vaříme pomalu asi 5 minut, než třešně (višně) lehce změknou (doba vaření záleží na zralosti plodů). Přidáme alkohol a škrob, povaříme do úplného zhoustnutí pár minut.

Náplň 2

Vyšleháme šlehačku, přidáme ztužovač a alkohol.

Kompletujeme dort. Začneme od středu tj, do pytlíku si dáme náplň č. 1 a do druhého náplň č. 2. Nejprve udělám hromádku z náplně jedna, poté obkroužíme kolem druhou náplní a tak postupně střídáme až po okraj dortu. Poté přidáme druhou půlku dortu a ještě pomažeme šlehačkou celý dort, posypeme strouhanou čokoládou a dozdobíme.

Kde koupíte Pernerku

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce nebo ve speciálních akcích u těchto prodejců v České republice.

Koupit v e-shopu

Kontaktujte nás

Pokud máte dotazy ohledně našeho sortimentu, technologií nebo jakýchkoliv dalších témat, napište nám e-mail nebo nám zavolejte.

Poslat zprávu +420 485 177 129