Šátečky s mletým masem

Postup

Rozdrobíme si droždí do misky, přidáme čajovou lžičku cukru a trochu vlažného mléka (cca 5 polévkových lžic), rozmícháme a necháme vzejít kvásek – cca 15 minut.

Do mísy si nasypeme mouku, sůl, olej, mléko a nakonec vzešlý kvásek. V robotu nebo ručně zaděláme těsto – může být lehce lepivé. Necháme kynout pod utěrkou cca 45 minut na teplém místě.

Mezitím si dáme opéct na pánvičku nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme mleté maso, bylinky, česnek a chvíli restujeme. Přidáme kečup a promícháme. Odstavíme z plotýnky.

Z vykynutého těsta si rozválíme cca 0,5 cm silný plát a rozdělíme na menší čtverečky, záleží jak chceme, aby byl šáteček veliký.  Doprostřed čtverce dáme náplň z mletého masa a posypeme eidamem. Poté libovolně zabalíme. Můžeme buďto přehnout pouze do trojúhelníku a strany lehce promáčknout krajem vidličky, tak aby se strany slepily, nebo můžeme uchopit všechny čtyři konce, vytáhnout nahoru nad náplň a uprostřed zmáčknout. Tvar jako na fotce.

Na plechu poté pomažeme vajíčkem a můžeme posypat sezamovým semínkem. 

Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů cca 20 minut.

Chcete mít ve spíži dostatek pšeničné Pernerky? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.



Související recepty

Zpět k receptům

Kde koupíte Pernerku

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce nebo ve speciálních akcích u těchto prodejců v České republice.

Koupit v e-shopu

Kontaktujte nás

Pokud máte dotazy ohledně našeho sortimentu, technologií nebo jakýchkoliv dalších témat, napište nám e-mail nebo nám zavolejte.

Poslat zprávu +420 485 177 129