Rýžová bábovka s borůvkami a čokoládou

Share on Facebook
1 bábovka porcí
2 / 5náročnost
70 min

Ingredience:

  • 400 g rýžové mouky Pernerka
  • 3 vejce 
  • 1 prášek do pečiva
  • 180 ml oleje
  • 500 ml kefíru
  • 180 g cukru
  • 3 lžíce limetkové šťávy + kůra z ½ limetky
  • 50 g borůvek 

Na ozdobení:

  • hrst borůvek
  • čokoláda

Tipy a Triky:

Místo borůvek, můžete použít jiné ovoce nebo ořechy. 

Pomocí špejle zjistíte, jestli je bábovka upečená. Pokud špejli vytáhnete suchou, bábovka je upečená, pokud  na špejli zůstává lepkavé těsto, je nutné ještě dopéct. 

Postup:

Vyšleháme si vejce s cukrem, trvá to cca 5minut. Před koncem zašleháme do vajec po částech i olej. Postupně vmícháme mouku společně s kypřícím práškem a kefírem. Nakonec přidáme šťávu a kůru z limetky a borůvky. Vzniklé těsto nalijeme do předem vymazané a vysypané formy. 

Pečeme na 175° C cca 55-60minut. 

Zchladlou bábovku vyklopíme a dozdobíme čokoládou a borůvkami. 

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.