Rychlý koláč s pórkem
Ingredience:
Na 1 koláč budeme potřebovat:
- 120 g špaldové celozrnné hladké mouky Pernerka
- 120 g špaldové hladké mouky Pernerka
- 1 lžičku prášku do pečiva
- 1 lžičku soli
- 250 g řeckého jogurtu
- 2 lžíce olivového oleje
Na náplň:
- 1 pórek
- 100 g slaniny
- sůl
- pepř
- plátek másla
- 100 g goudy
- špetku muškátového oříšku
Tipy a Triky:
- Náplň můžete dle chuti a sezony měnit a těsto dobře funguje také jako základ na rychlou pizzu.
- Místo špaldové hladké Pernerky můžete použít pšeničnou hladkou Pernerku, místo špaldové celozrnné hladké Pernerky pšeničnou celozrnnou hladkou Pernerku.
Postup:
Začneme tím, že jogurt vyndáme včas z lednice, aby měl pokojovou teplotu.
Do mísy nasypeme obě mouky, sůl a prášek do pečiva. Vše promícháme.
Do těsta pak přidáme jogurt a olivový olej. Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto. Než si připravíme náplň, dáme těsto na chvíli odpočinout do lednice.
Náplň:
Pórek nakrájíme, dáme do cedníku a důkladně propláchneme, aby v něm nezůstaly zbytky hlíny. Necháme ho okapat a oschnout.
V pánvi rozehřejeme silnější plátek másla, přidáme nakrájenou slaninu a začneme restovat. Po chvíli přidáme také pórek, dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Restujeme cca 5 minut. Troubu předehřejeme na 220 stupňů.
Těsto vyválíme (nebo ho roztáhneme prsty) do požadovaného tvaru, na pečicím papíře dáme na plech a vytvoříme okraje. Na těsto naneseme náplň a nakonec posypeme nastrouhaným sýrem.
Koláč pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut.
Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.
Nakupte online přes náš e-shop
KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU
KDE KOUPÍTE PERNERKU
Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.
A u mnoha dalších drobných prodejců...
PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH
Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.