Rybízový koláč
Ingredience:
Těsto:
- 380 g špaldové hladké mouky Pernerka
- 210 g změklého másla
- 3 žloutky
- 2 lžíce cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1 prášek do pečiva
- 10 – 12 lžic mléka
Náplň:
- 500 g červeného rybízu
Sníh:
- 280 g moučkového cukru
- 4 bílky
- Špetka soli
Tipy a Triky:
Postup:
Změklé máslo, žloutky, cukr a vanilkový cukr utřeme (nebo lehce promixujeme mixérem). Postupně přimícháváme mouku, prášek do pečiva a mléko. Vypracujeme trochu lepivé těsto, které rovnoměrně rozprostřeme na plech. Aby se nám těsto nelepilo na ruce, lehce si je pomoučíme moukou.
Pečeme na 200° C cca 15 minut do růžova.
Mezitím si ušleháme sníh z bílků. K bílkům přidáme špetku soli a šleháme. Postupně přidáváme cukr. Ušleháme pevný sníh a dáme stranou.
Na upečené těsto rozvrstvíme rybíz, na který rozetřeme sníh z bílků.
Troubu stáhneme na 160° C a koláč dáme dopéct na dalších 15 – 20 minut dozlatova.
Chcete mít ve spíži dostatek (nejen) špaldové Pernerky? Objednejte si ji v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.
Nakupte online přes náš e-shop
KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU
KDE KOUPÍTE PERNERKU
Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.
A u mnoha dalších drobných prodejců...
PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH
Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.