Rybízový koláč

Share on Facebook
1 plech porcí
2 / 5náročnost
60 min

Ingredience:

Těsto: 

  • 380 g špaldové hladké mouky Pernerka
  • 210 g změklého másla
  • 3 žloutky
  • 2 lžíce cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva 
  • 10 – 12 lžic mléka

Náplň:

  • 500 g červeného rybízu

Sníh:

  • 280 g moučkového cukru
  • 4 bílky
  • Špetka soli

Tipy a Triky:

Postup:

Změklé máslo, žloutky, cukr a vanilkový cukr utřeme (nebo lehce promixujeme mixérem). Postupně přimícháváme mouku, prášek do pečiva a mléko. Vypracujeme trochu lepivé těsto, které rovnoměrně rozprostřeme na plech. Aby se nám těsto nelepilo na ruce, lehce si je pomoučíme moukou.

Pečeme na 200° C cca 15 minut do růžova. 

Mezitím si ušleháme sníh z bílků. K bílkům přidáme špetku soli a šleháme. Postupně přidáváme cukr. Ušleháme pevný sníh a dáme stranou.

Na upečené těsto rozvrstvíme rybíz, na který rozetřeme sníh z bílků.

Troubu stáhneme na 160° C a koláč dáme dopéct na dalších 15 – 20 minut dozlatova.

Chcete mít ve spíži dostatek (nejen) špaldové Pernerky? Objednejte si ji v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.

Nakupte online přes náš e-shop

 

KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU

 

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.