Rybízový koláč

Postup

Změklé máslo, žloutky, cukr a vanilkový cukr utřeme (nebo lehce promixujeme mixérem). Postupně přimícháváme mouku, prášek do pečiva a mléko. Vypracujeme trochu lepivé těsto, které rovnoměrně rozprostřeme na plech. Aby se nám těsto nelepilo na ruce, lehce si je pomoučíme moukou.

Pečeme na 200° C cca 15 minut do růžova. 

Mezitím si ušleháme sníh z bílků. K bílkům přidáme špetku soli a šleháme. Postupně přidáváme cukr. Ušleháme pevný sníh a dáme stranou.

Na upečené těsto rozvrstvíme rybíz, na který rozetřeme sníh z bílků.

Troubu stáhneme na 160° C a koláč dáme dopéct na dalších 15 – 20 minut dozlatova.

Chcete mít ve spíži dostatek (nejen) špaldové Pernerky? Objednejte si ji v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.

Související recepty

Zpět k receptům

Kde koupíte Pernerku

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce nebo ve speciálních akcích u těchto prodejců v České republice.

Koupit v e-shopu

Kontaktujte nás

Pokud máte dotazy ohledně našeho sortimentu, technologií nebo jakýchkoliv dalších témat, napište nám e-mail nebo nám zavolejte.

Poslat zprávu +420 485 177 129