Ruské bliny s tuňákem

Postup

Do velké misky nasypeme mouku, přidáme pepř a sůl a vše promícháme. Uprostřed uděláme důlek, do kterého nalijeme mléko, přidáme žloutek a droždí a vše promícháme tak, abych vzniklo hladké tekuté těsto. Misku přikryjeme utěrkou a necháme jej 1 hodinu kynout.

Než těsto vykyne připravíme si dip ze zakysané smetany. Do menší misky vložíme zakysanou smetanu, přidáme provensálské koření, petrželku a dle chuti sůl. Vše promícháme a necháme chvíli odležet.

Když je těsto vykynuté, vyšleháme si zbylý bílek v tuhý sníh a sníh opatrně zamícháme do těsta. 

Ve velké pánvi si rozehřejeme trochu oleje a lžící na ní tvoříme kulaté bliny o velikosti cca 10 cm. Smažíme je cca 2 minuty z každé strany.

Bliny pomažeme připraveným dipem a dozdobíme dle chuti trochou tuňáka a petrželky.

Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.

Kde koupíte Pernerku

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce nebo ve speciálních akcích u těchto prodejců v České republice.

Koupit v e-shopu

Kontaktujte nás

Pokud máte dotazy ohledně našeho sortimentu, technologií nebo jakýchkoliv dalších témat, napište nám e-mail nebo nám zavolejte.

Poslat zprávu +420 485 177 129