1 koláč porcí
2 / 5náročnost
60 min.
Ingredience
Těsto:
- 300 g špaldové hladké Pernerky
- 150 g másla (pokojová teplota)
- 30 ml ledové vody
- 20 g moučkového cukru
- 1 čajová lžička skořice
Náplň:
- 200 g rebarbory – nakrájenou na cca 1,5 cm proužky
- 250 g tvarohu ve vaničce
- 200 ml smetany
- 50 g moučkového cukru
- 1 pudink – prášek
- 1 vejce
Tipy a triky
Použijte koláčovou formu 28 cm.
Postup
Nejprve si zpracujeme křehké těsto ze všech surovin. Pracujeme velmi rychle, aby si máslo udrželo svoji pevnost (nejlépe to půjde v robotu). Těsto zabalíme do potravinářské folie a necháme cca 30 minut v lednici odpočinout.
V míse smícháme tvaroh, smetanu, vejce a nakonec vmícháme cukr a pudinkový prášek.
Těsto rozválíme a vložíme do koláčové formy vymazané máslem tak, abychom vytvořili i okraje. Při tvarování si můžeme pomoc prsty.
Na dno formy poklademe nakrájenou rebarboru a zalijeme náplní.
Pečeme v předehřáté troubě na cca 175 stupňů cca 30 minut.
Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.
