Rebarborový koláč z celozrnné mouky

Od Mirky van Gils Slavíkové

Postup

Formu, 24 cm v průměru, důkladně vymažeme máslem a vysypeme krupicovým cukrem (100 g).

Omytou rebarboru (je-li třeba oloupanou) nakrájíme na symetrické kousky, ze kterých po dně formy vytvoříme mozaiku.

Bílky vyšleháme s cukrem a solí do pevného sněhu. Žloutky vyšleháme s 90 g moučkového cukru a kůrou. Do žloutkové pěny prosejeme vanilkový pudink, lehce promícháme. Přidáme ⅓ sněhu, prosejeme mouku a opět promícháme. Pak přidáme druhou třetinu sněhu a promícháme. Nakonec přidáme poslední třetinu a promícháme.

Vzniklé těsto nalijeme na vyskládanou rebatboru nalijeme hmotu a dáme péct do rozpálené trouby na 180 °C asi 30 minut.

Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.

Související recepty

Zpět k receptům

Kde koupíte Pernerku

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce nebo ve speciálních akcích u těchto prodejců v České republice.

Koupit v e-shopu

Kontaktujte nás

Pokud máte dotazy ohledně našeho sortimentu, technologií nebo jakýchkoliv dalších témat, napište nám e-mail nebo nám zavolejte.

Poslat zprávu +420 485 177 129