Rebarborový koláč z celozrnné mouky
Ingredience:
- 100 g pšeničná celozrnná hladká Pernerka
- 6 žloutků
- 90 g moučkového cukru
- 6 bílků
- 2 g soli
- 100 g krupicového cukru
- 45 g vanilkového pudinkového prášku
- nastrouhanou kůru z ½ citronu
- krupicový cukr na vysypání formy
- 20 g másla
- 300 g rebarbory
Tipy a Triky:
Pšeničnou celozrnnou hladkou Pernerku lze vyměnit za žitnou celozrnnou hladkou Pernerku. Také je můžete smíchat v poměru 50:50.
Postup:
Formu, 24 cm v průměru, důkladně vymažeme máslem a vysypeme krupicovým cukrem (100 g).
Omytou rebarboru (je-li třeba oloupanou) nakrájíme na symetrické kousky, ze kterých po dně formy vytvoříme mozaiku.
Bílky vyšleháme s cukrem a solí do pevného sněhu. Žloutky vyšleháme s 90 g moučkového cukru a kůrou. Do žloutkové pěny prosejeme vanilkový pudink, lehce promícháme. Přidáme ⅓ sněhu, prosejeme mouku a opět promícháme. Pak přidáme druhou třetinu sněhu a promícháme. Nakonec přidáme poslední třetinu a promícháme.
Vzniklé těsto nalijeme na vyskládanou rebatboru nalijeme hmotu a dáme péct do rozpálené trouby na 180 °C asi 30 minut.
Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.
Nakupte online přes náš e-shop
KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU
KDE KOUPÍTE PERNERKU
Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.
A u mnoha dalších drobných prodejců...
PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH
Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.