Rebarborový koláč z celozrnné mouky

Share on Facebook
1 koláč porcí
2 / 5náročnost
80 min

Ingredience:

  • 100 g pšeničná celozrnná hladká Pernerka
  • 6 žloutků
  • 90 g moučkového cukru
  • 6 bílků
  • 2 g soli
  • 100 g krupicového cukru
  • 45 g vanilkového pudinkového prášku
  • nastrouhanou kůru z ½ citronu
  • krupicový cukr na vysypání formy
  • 20 g másla
  • 300 g rebarbory

Tipy a Triky:

Pšeničnou celozrnnou hladkou Pernerku lze vyměnit za žitnou celozrnnou hladkou Pernerku. Také je můžete smíchat v poměru 50:50.

Postup:

Formu, 24 cm v průměru, důkladně vymažeme máslem a vysypeme krupicovým cukrem (100 g).

Omytou rebarboru (je-li třeba oloupanou) nakrájíme na symetrické kousky, ze kterých po dně formy vytvoříme mozaiku.

Bílky vyšleháme s cukrem a solí do pevného sněhu. Žloutky vyšleháme s 90 g moučkového cukru a kůrou. Do žloutkové pěny prosejeme vanilkový pudink, lehce promícháme. Přidáme ⅓ sněhu, prosejeme mouku a opět promícháme. Pak přidáme druhou třetinu sněhu a promícháme. Nakonec přidáme poslední třetinu a promícháme.

Vzniklé těsto nalijeme na vyskládanou rebatboru nalijeme hmotu a dáme péct do rozpálené trouby na 180 °C asi 30 minut.

Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.

Nakupte online přes náš e-shop

 

KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU

 

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.