1 koláčová forma porcí
2 / 5náročnost
50 min.
Ingredience
Těsto:
- 200 g špaldové celozrnné hladké Pernerky
- 80 g třtinového cukru
- prášek do pečiva
- 140 g tvarohu
- 100 ml mléka
- 60 ml oleje
- 2 vejce
Náplň:
- 400 g rebarbory – rebarboru oloupeme, pokrájíme a spaříme vroucí vodou.
Drobenka:
- 100 g jemných ovesných vloček
- 100 g mandlí – můžou být na plátky nebo pouze lehce posekáme
- 20 g másla
- 1 PL třtinového cukru
Tipy a triky
Můžeme použít i jiné sezonní ovoce.
Postup
Smícháme všechny ingredience na těsto do hladka.
Těsto rozprostřeme na plech o velikosti 20 x 30 cm, na těsto poklademe rebarboru a nakonec posypeme drobenkou.
Drobenku získáme smícháním všech ingrediencí. Promneme prsty.
Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů cca 30 minut.
Chybí vám se spíži Pernerka? Objednejte si ji v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.
