Pudingový koláč

Postup

Ze všech surovin na těsto si v robotu nebo rukama vypracujeme nelepivé těsto. Toto těsto si rozdělíme na dvě části, jedna bude malinko větší než druhá.

První (větší) vyválíme do kruhu a přendáme do dortové formy (my jsme měli 26 cm), kde těsto přitlačíme k formě a vytvoříme i vyvýšené okraje (proto jsem vzali větší díl). Na těsto si dáme uvařený vlažný puding. Následně přikryjeme druhou polovinou těsta, kterou jsem rovněž vyváleli do kruhu. Jemně spojíme kraje s vrchním dílem, posypeme mandlemi, který nešetříme.

Dáme péct na 25-30 minut při teplotě 160 stupňů s ventilátorem (abychom nespálili mandle). Jíst můžeme ještě teplé, ale koláč se bude špatně krájet. Ideální je koláč nechat vychladnout teprve poté krájet.

Kde koupíte Pernerku

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce nebo ve speciálních akcích u těchto prodejců v České republice.

Koupit v e-shopu

Kontaktujte nás

Pokud máte dotazy ohledně našeho sortimentu, technologií nebo jakýchkoliv dalších témat, napište nám e-mail nebo nám zavolejte.

Poslat zprávu +420 485 177 129