Postup
Do hnětací mísy dáme mouku, cukr, sušené droždí (množství droždí podle údaje výrobce úměrně k množství mouky), sůl, žloutek, 50 ml oleje a 150 ml mléka. Zpracujeme v hnětači na stupeň 1, po minutě přidejte na stupeň 2. Zpracované těsto zakryjte a nechte vykynout.
Mezitím si připravíme žmolenku. Zpracujte rukama v misce máslo, moučkový cukr a polohrubou mouku tak, abyste vytvořili “žmolky”.
Začneme chystat krém. Připravíme ho tak, že nejdříve svaříme mléko s pudinkovým práškem. Pudink potom necháme vychladnout (při chladnutí občas promícháme, aby se nevytvořil škraloup). Vychladlý pudink smícháme se změklým máslem, rumem a moučkovým cukrem a vyšleháme metlou.
Předehřejte troubu na 195 stupňů. Vykynuté těsto dáme na vál posypaný moukou a vytvoříme z něj dva bochánky, které rozválíme do kulata (průměr 16 cm) na výšku cca 1 cm. Okraje koláče (cca 2 cm) ještě trochu přimáčkneme, aby byly tenčí. Tím se nám i trochu zvětší průměr koláče. Přendáme na plech s pečícím papírem a necháme dokynout. V teplé kuchyni stačí 15-20 minut.
Nakynuté koláče potřeme máslem a žmolenku promícháme se skořicí. Koláče pak posypeme rovnoměrně žmolenkou. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme do zlatova. Trvá to cca 18 minut, ale pozor, každá trouba peče trochu jinak. Necháme vychladnout.
Vychladlé koláče rozřízneme, horní část odklopíme. Polovinu krému cukrářským sáčkem naneseme na spodní část koláče a přikryjeme horní částí koláče s drobenkou. To samé uděláme s druhým koláčem. Můžeme podávat.