1 plech porcí
2 / 5náročnost
75 min.
Ingredience
Těsto:
- 350 g žitné celozrnné hladké Pernerky
- 250 g moučkového cukru
- 70 g mletých vlašských ořechů
- 20 g holandského kakaa
- 1 čl skořice
- 1 čl mletého hřebíčku
- Kostka másla pokojové teploty
Tipy a triky
Postup
Smícháme všechny suché ingredience a poté přidáme máslo.
Vypracujeme těsto.
Těsto zabalíme do potravinářské folie a necháme minimálně hodinu uležet v lednici, nejlépe však přes noc.
Z těsta si uděláme kuličky, které napěchujeme do formiček.
Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů cca 12 minut.
Ještě teplé obalíme v moučkovém cukru.
Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.
