Plněné lokše
Ingredience:
- 10 dkg špaldové hladké moukyPernerka
- 45 dkg vařených brambor
- mouka na podsypávání
- ¼ lžičky soli
- moučkový cukr – cca 3 lžíce
- mletý mák – cca 5 lžic
- podle chuti máslo nebo sádlo
Tipy a Triky:
Místo másla můžete použít i sádlo. Lokše jsou nejlepší čerstvé, ale můžete je podávat i druhý den.
Kromě máku můžete použít jako náplň i povidla nebo opečenou klobásu s cibulkou.
Postup:
Na jemném vzorku struhadla nastrouháme vychladlé brambory, přisypeme mouku a sůl. Rukama zpracujeme těsto, které rozdělíme na šest dílů. Každý díl rozválíme na výšku cca 2 milimetry. Placku dáme na suchou pánvičku a opečeme z jedné strany. Když se začnou na placce tvořit bubliny, otočíme a na sucho opečeme i z druhé strany.
Hotovou placku potřeme rozpuštěným máslem a potřenou stranou dáme do cukru smíchanou s mákem. Srolujeme jako palačinky (náplní dovnitř).
Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.
Nakupte online přes náš e-shop
KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU
KDE KOUPÍTE PERNERKU
Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.
A u mnoha dalších drobných prodejců...
PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH
Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.