Pizza z cibulového těsta

Postup

Nejprve si cibuli nakrájíme na plátky a necháme opéct dozlatova.

Do robota vložíme všechny ingredience na přípravu těsta včetně osmažené cibule a necháme vypracovat nelepivé těsto. Na teplém místě jej necháme minimálně 60 minut vykynout. 

Těsto je velice pružné a poddajné, tak si ho v ruce roztáhneme, položíme na plechy vyloženým pečícím papírem a buď rukama roztáhneme do rohů, aby pokrývalo celý plech nebo můžeme rozválet i válečkem. (Pokud byste chtěli pizzu kulatou, tak z jedné várky uděláte 2 větší kulaté pizzy).

Nyní si připravíme základ na pizzu (žádné složité vaření bešamelu nebo suga). Smetanový základ uděláme tak, že smícháme cottage sýr, pesto, bylinky, sůl a potřeme tím tím celou pizzu (pokud je cottage moc řídký, tak ho slijte, ať nerozmočí pizzu) a poklademe plátky mozzarelly. 

Vaší kreativitě a chutím se meze nekladou, takže si na pizzu můžete skládat cokoliv. Tentokrát jsme využili hlavně zeleninu ze zahrádky a nesměla chybět ani slaninka, aby to vše ovoněla. Na závěr vše ještě posolíme, opepříme a posypem bylinkami. 

Pizzu pečeme v předehřáté troubě na maximum (250°C) cca 12-15 minut, pak ještě posypeme strouhaným sýrem a dáme na cca 5 minut pod gril.

Recept připravila @alishaeasycooking

Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.



Kde koupíte Pernerku

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce nebo ve speciálních akcích u těchto prodejců v České republice.

Koupit v e-shopu

Kontaktujte nás

Pokud máte dotazy ohledně našeho sortimentu, technologií nebo jakýchkoliv dalších témat, napište nám e-mail nebo nám zavolejte.

Poslat zprávu +420 485 177 129