Postup
Nejprve si cibuli nakrájíme na plátky a necháme opéct dozlatova.
Do robota vložíme všechny ingredience na přípravu těsta včetně osmažené cibule a necháme vypracovat nelepivé těsto. Na teplém místě jej necháme minimálně 60 minut vykynout.
Těsto je velice pružné a poddajné, tak si ho v ruce roztáhneme, položíme na plechy vyloženým pečícím papírem a buď rukama roztáhneme do rohů, aby pokrývalo celý plech nebo můžeme rozválet i válečkem. (Pokud byste chtěli pizzu kulatou, tak z jedné várky uděláte 2 větší kulaté pizzy).
Nyní si připravíme základ na pizzu (žádné složité vaření bešamelu nebo suga). Smetanový základ uděláme tak, že smícháme cottage sýr, pesto, bylinky, sůl a potřeme tím tím celou pizzu (pokud je cottage moc řídký, tak ho slijte, ať nerozmočí pizzu) a poklademe plátky mozzarelly.
Vaší kreativitě a chutím se meze nekladou, takže si na pizzu můžete skládat cokoliv. Tentokrát jsme využili hlavně zeleninu ze zahrádky a nesměla chybět ani slaninka, aby to vše ovoněla. Na závěr vše ještě posolíme, opepříme a posypem bylinkami.
Pizzu pečeme v předehřáté troubě na maximum (250°C) cca 12-15 minut, pak ještě posypeme strouhaným sýrem a dáme na cca 5 minut pod gril.
Recept připravila @alishaeasycooking
Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.