Pizza tyčinky (spirálky)

Share on Facebook
25 porcí
1 / 5náročnost
90 min

Ingredience:

Ingredience:

  • 300 g pšeničné hladké mouky Pernerka 
  • 150 g vlažné vody
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička soli 
  • 1 lžička sušeného droždí 
  • 1 lžička pizza koření / mixu sušených bylinek 
  • půl lžičky cukru

Náplň:

  • 100 g slaniny na plátky
  • 100 g strouhaného sýra 
  • 4 lžíce rajčatového pesta/kečupu/protlaku 
  • Na posypání: sýr / bylinky / sezam 

Tipy a Triky:

Chcete-li celozrnnou verzi spirálek, použijte špaldovou nebo pšeničnou celozrnnou hladkou Pernerku.



Postup:

Všechny ingredience na těsto smícháme a vypracujeme nelepivé těsto. 

Těsto potřeme olejem, zakryjeme a necháme na teplém místě (alespoň 60 minut) kynout.

Vykynuté těsto rozdělíme na dvě stejně velké části. Ty vyválíme na pomoučeném vále. Získáme dva pláty velikosti trošku většího papíru A4.

První plát potřeme sugem, poklademe slaninou nakrájenou na plátky a posypeme nastrouhaným sýrem. Přikryjeme druhým plátem těsta a za pomoci válečku pořádně rozválíme, aby se vše spojilo.

Spojená těsta rozřízneme napůl a pak nakrájíme na cca 1 cm široké plátk. Ty pak chytneme na jednom konci a druhým točíme, aby nám vznikla spirála. 

Vzniklé pizza spirálky položíme na pečícím papírem vyložený plech, potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme dle libosti sýrem, nebo bylinkami, nebo sezamem. Dáme péct do předehřáté trouby rozpálené na maximum na cca 10-12 minut. 

Recept připravila @alishaeasycooking

Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.

Nakupte online přes náš e-shop

 

KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU

 

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.