Ingredience
Ingredience:
- 300 g pšeničné hladké Pernerky
- 150 g vlažné vody
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžička soli
- 1 lžička sušeného droždí
- 1 lžička pizza koření / mixu sušených bylinek
- půl lžičky cukru
Náplň:
- 100 g slaniny na plátky
- 100 g strouhaného sýra
- 4 lžíce rajčatového pesta/kečupu/protlaku
- Na posypání: sýr / bylinky / sezam
Tipy a triky
Chcete-li celozrnnou verzi spirálek, použijte špaldovou nebo pšeničnou celozrnnou hladkou Pernerku.
Postup
Všechny ingredience na těsto smícháme a vypracujeme nelepivé těsto.
Těsto potřeme olejem, zakryjeme a necháme na teplém místě (alespoň 60 minut) kynout.
Vykynuté těsto rozdělíme na dvě stejně velké části. Ty vyválíme na pomoučeném vále. Získáme dva pláty velikosti trošku většího papíru A4.
První plát potřeme sugem, poklademe slaninou nakrájenou na plátky a posypeme nastrouhaným sýrem. Přikryjeme druhým plátem těsta a za pomoci válečku pořádně rozválíme, aby se vše spojilo.
Spojená těsta rozřízneme napůl a pak nakrájíme na cca 1 cm široké plátk. Ty pak chytneme na jednom konci a druhým točíme, aby nám vznikla spirála.
Vzniklé pizza spirálky položíme na pečícím papírem vyložený plech, potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme dle libosti sýrem, nebo bylinkami, nebo sezamem. Dáme péct do předehřáté trouby rozpálené na maximum na cca 10-12 minut.
Recept připravila @alishaeasycooking
Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.
