Pizza šneci z kynutého těsta

Postup

Nejprve si připravíme kvásek. Do mísy vlijeme vlažné mléko, přidáme lžíci cukru, zamícháme a přidáme rozdrobené droždí. 

Necháme 15 minut odpočívat a vzejít kvásek.

Přidáme olej, sůl a mouku a zpracujeme v hladké, pružné těsto nejlépe v robotu. Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout alespoň 80 minut. 

Mezitím si připravíme sugo. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli (restujeme pár minut) a na konci přidáme česnek. Přilijeme rajčata a protlak. Necháme provařit a dochutíme cukrem, solí, pepřem a oreganem. Připravené sugo necháme zchladnout.

Vykynuté těsto vyválíme na obdélník silný necelý centimetr. Potřeme sugem, kromě okrajů (okraje nebudeme potírat).  Na sugo postupně navrstvíme slaninu, strouhaný sýr a mozzarellu. Těsto zarolujeme a nakrájíme na cca 5 cm rolky. 

Vyskládáme do kulaté formy. Pečeme 45 minut na 180 stupňů.

Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.

Kde koupíte Pernerku

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce nebo ve speciálních akcích u těchto prodejců v České republice.

Koupit v e-shopu

Kontaktujte nás

Pokud máte dotazy ohledně našeho sortimentu, technologií nebo jakýchkoliv dalších témat, napište nám e-mail nebo nám zavolejte.

Poslat zprávu +420 485 177 129