Postup
Nejprve si připravíme kvásek. Do mísy vlijeme vlažné mléko, přidáme lžíci cukru, zamícháme a přidáme rozdrobené droždí.
Necháme 15 minut odpočívat a vzejít kvásek.
Přidáme olej, sůl a mouku a zpracujeme v hladké, pružné těsto nejlépe v robotu. Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout alespoň 80 minut.
Mezitím si připravíme sugo. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli (restujeme pár minut) a na konci přidáme česnek. Přilijeme rajčata a protlak. Necháme provařit a dochutíme cukrem, solí, pepřem a oreganem. Připravené sugo necháme zchladnout.
Vykynuté těsto vyválíme na obdélník silný necelý centimetr. Potřeme sugem, kromě okrajů (okraje nebudeme potírat). Na sugo postupně navrstvíme slaninu, strouhaný sýr a mozzarellu. Těsto zarolujeme a nakrájíme na cca 5 cm rolky.
Vyskládáme do kulaté formy. Pečeme 45 minut na 180 stupňů.
Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.