Postup
Suroviny na těsto dobře zpracujeme v hnětači, přikryjeme a necháme kynout. Po půl hodince, těsto přeložíme, vytvarujeme opět bochánek, přikryjeme a necháme dobře vykynout. Doba kynutí závisí na teplotě v kuchyni.
Těsto rozdělíme na pět dílů, každý díl vyválíme tak, aby byl silný 0,5 cm. Přikryjeme utěrkou a necháme 15 až 20 minut dokynout.
Placky jsme zkoušeli péct na suché pánvi, ale nejraději je pečeme v troubě na 250 stupňů. Položime je na plech s pečícím papírem a na horním roštu jsou za 8 minut pěkně nafouklé. Placky vyndáme a troubu opět nahřejeme na 250 stupňů, než budeme péct další várku.
Jestliže nebudeme placky plnit hned, určitě je přikryjeme utěrkou.
Chcete mít ve spíži dostatek (nejen) špaldových Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.