Pita chléb (placky)
Ingredience:
Těsto:
- 30 dkg hladké špaldové mouky Pernerka
- mouka na podsypávání podle potřeby
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžička sušeného droždí
- 3/4 lžičky soli
- 1/2 lžičky cukru krystal nebo krupice
- 1,5 dl + 2 lžíce vlažné vody
Náplň podle chuti:
- Opečené maso, zelenina, dresink
Tipy a Triky:
Placky můžete péct na suché pánvi nebo v troubě.
Postup:
Suroviny na těsto dobře zpracujeme v hnětači, přikryjeme a necháme kynout. Po půl hodince, těsto přeložíme, vytvarujeme opět bochánek, přikryjeme a necháme dobře vykynout. Doba kynutí závisí na teplotě v kuchyni.
Těsto rozdělíme na pět dílů, každý díl vyválíme tak, aby byl silný 0,5 cm. Přikryjeme utěrkou a necháme 15 až 20 minut dokynout.
Placky jsme zkoušeli péct na suché pánvi, ale nejraději je pečeme v troubě na 250 stupňů. Položime je na plech s pečícím papírem a na horním roštu jsou za 8 minut pěkně nafouklé. Placky vyndáme a troubu opět nahřejeme na 250 stupňů, než budeme péct další várku.
Jestliže nebudeme placky plnit hned, určitě je přikryjeme utěrkou.
Chcete mít ve spíži dostatek (nejen) špaldových Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.
Nakupte online přes náš e-shop
KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU
KDE KOUPÍTE PERNERKU
Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.
A u mnoha dalších drobných prodejců...
PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH
Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.