Pita chléb (placky)

Share on Facebook
5 porcí
1 / 5náročnost
100 min

Ingredience:

Těsto:

  • 30 dkg hladké špaldové mouky Pernerka
  • mouka na podsypávání podle potřeby
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička sušeného droždí
  • 3/4 lžičky soli
  • 1/2 lžičky cukru krystal nebo krupice
  • 1,5 dl + 2 lžíce vlažné vody

Náplň podle chuti:

  • Opečené maso, zelenina, dresink

Tipy a Triky:

Placky můžete péct na suché pánvi nebo v troubě.

Postup:

Suroviny na těsto dobře zpracujeme v hnětači, přikryjeme a necháme kynout. Po půl hodince, těsto přeložíme, vytvarujeme opět bochánek, přikryjeme a necháme dobře vykynout. Doba kynutí závisí na teplotě v kuchyni.

Těsto rozdělíme na pět dílů, každý díl vyválíme tak, aby byl silný 0,5 cm. Přikryjeme utěrkou a necháme 15 až 20 minut dokynout.

Placky jsme zkoušeli péct na suché pánvi, ale nejraději je pečeme v troubě na 250 stupňů. Položime je na plech s pečícím papírem a na horním roštu jsou za 8 minut pěkně nafouklé. Placky vyndáme a troubu opět nahřejeme na 250 stupňů, než budeme péct další várku.

Jestliže  nebudeme placky plnit hned, určitě je přikryjeme utěrkou.

Chcete mít ve spíži dostatek (nejen) špaldových Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.

Nakupte online přes náš e-shop

 

KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU

 

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.