Piškoty z pohankové Pernerky

Postup

Rozehřejeme troubu na 185 stupňů, na plech dáme pečící papír a ten potřeme máslem.  

Rozklepneme vajíčka, bílky a žloutky dáme zvlášť. Ke žloutkům přidáme moučkový cukr, 2 lžíce horké vody a pořádně prošleháme metlou (klidně 2 minuty).

Do pohankové mouky přidáme kypřící prášek do pečiva, promícháme a přidáme do prošlehaných žloutků společně se špetkou soli. Nakonec přidáme kukuřičný škrob s promícháme. 

Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme ho do směsi a lehce promícháme. 

Hotové těsto dáme do cukrářského sáčku (u sáčku nepotřebujeme zdobící konec). Sáčkem na pečící papír nanášíme piškoty – neděláme je moc do šířky, těsto se trochu rozteče do stran. Piškoty můžete dělat podlouhlé (cukrářský piškot) nebo ve tvaru kolečka. Je třeba dávat pozor na dostatečné mezery mezi jednotlivými kusy. 

Dáme do rozpálené trouby, doba pečení je cca 12 minut. Po vyndání z trouby necháme piškoty trochu vychladnout, než je budeme brát z pečícího papíru.

Pokud piškoty chceme zdobit, tak si rozehřejeme hořkou čokoládu, kterou dáme do sáčku s tenkým otvorem na zdobení. Čokoládu ničím neředíme. Po zdobení čokoládu necháme ztuhnout. 

Kde koupíte Pernerku

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce nebo ve speciálních akcích u těchto prodejců v České republice.

Koupit v e-shopu

Kontaktujte nás

Pokud máte dotazy ohledně našeho sortimentu, technologií nebo jakýchkoliv dalších témat, napište nám e-mail nebo nám zavolejte.

Poslat zprávu +420 485 177 129