Postup
Nejdříve si rozpustíme máslo a dáme ho stranou zchladnout. Oddělíme žloutky od bílků a bílky se špetkou soli vyšleháme na tuhý sníh. Přidáme třtinový cukr a zašleháme.
Smícháme žloutky, rozpuštěné máslo a vodu a postupně přidáváme k vyšlehaným bílkům. Ještě chvíli šleháme dokud se všechny suroviny pěkně nespojí. Prosejeme mouku a smícháme s kypřícím práškem, po lžících přidáváme do vajíčkové pěny a smícháme již jen zlehka ručně.
Připravené těsto nalijeme do formy s pečícím papírem a pečeme cca 30-35 minut na 170°C. Upečený korpus necháme vychladnout.
Mezitím si připravíme krém. Vyšleháme šlehačku, přidáme cukr a nakonec zlehka zašleháme mascarpone.
Připravený korpus rozkrojíme, natřeme polovinou krému, na krém poklademe ovoce, přikryjeme druhou polovinou korpusu a opět potřeme krémem a dozdobíme ovocem.
Nejlépe chutná dostatečně vychlazený.