Piškotový dort s letním ovocem
Ingredience:
Na korpus:
- 80 g hladké špaldové mouky Pernerka
- 80 g polohrubé špaldové mouky Pernerka
- 4 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
- 120 g třtinového cukru
- 8 lžic rozpuštěného másla
- 8 lžic vody
- 1 lžička prášku do pečiva
- špetka soli
Na krém:
- 500 ml smetany ke šlehání
- 500 g mascarpone
- 2-3 lžíce moučkového cukru
Na dozdobení:
- jahody
- borůvky
Tipy a Triky:
Místo másla můžete použít i olej a ovoce uvedené v receptu můžete nahradit svým oblíbeným.
Polohrubou špaldovou Pernerku můžete nahradit polohrubou pšeničnou Pernerkou.
Postup:
Nejdříve si rozpustíme máslo a dáme ho stranou zchladnout. Oddělíme žloutky od bílků a bílky se špetkou soli vyšleháme na tuhý sníh. Přidáme třtinový cukr a zašleháme.
Smícháme žloutky, rozpuštěné máslo a vodu a postupně přidáváme k vyšlehaným bílkům. Ještě chvíli šleháme dokud se všechny suroviny pěkně nespojí. Prosejeme mouku a smícháme s kypřícím práškem, po lžících přidáváme do vajíčkové pěny a smícháme již jen zlehka ručně.
Připravené těsto nalijeme do formy s pečícím papírem a pečeme cca 30-35 minut na 170°C. Upečený korpus necháme vychladnout.
Mezitím si připravíme krém. Vyšleháme šlehačku, přidáme cukr a nakonec zlehka zašleháme mascarpone.
Připravený korpus rozkrojíme, natřeme polovinou krému, na krém poklademe ovoce, přikryjeme druhou polovinou korpusu a opět potřeme krémem a dozdobíme ovocem.
Nejlépe chutná dostatečně vychlazený.
Nakupte online přes náš e-shop
KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU
KDE KOUPÍTE PERNERKU
Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.
A u mnoha dalších drobných prodejců...
PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH
Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.