Piadina – italská placka

Share on Facebook
4 porcí
1 / 5náročnost
45 min

Ingredience:

Tipy a Triky:

Upečenou placku můžeme potřít pestem a dozdobit mozzarellou, parmskou šunku a rajčátky.



Postup:

Do mísy dáme všechny ingredience zároveň a vypracujeme hladké nelepivé těsto, které necháme kynout cca 20 minut, než se rozehřeje trouba na maximum. 

Můžeme zvolit dvě varianty finálního zpracování/pečení těsta. 

Varianta A): Buď jej rozválíme na 8 kulatých placek, které na sucho budeme opékat z každé strany cca 2 minuty na grilovací pánvičce. 

Varianta B): Rozválíte si těsto na dvě „hranaté“ podlouhlé placky a budeme je jemně pokapané olivovým olejem péct na pečícím papíře v troubě na maximum cca 6-8 minut do zlatava a křupava.

Ještě teplé placky si můžeme libovolně ozdobit a ihned podávat nebo můžete využít i za studena a naplnit je jako sendvič. Můžeme je také potřít sugem a zapéct minutku se sýrem pod grilem. Využití je nespočet a fantazii se meze nekladou. 


Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.

Nakupte online přes náš e-shop

 

KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU

 

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.