Piadina – italská placka
Ingredience:
- 350 g pšeničné hladké extra silné mouky Pernerka
- 40 g olivového oleje
- 200 ml vlažné vody
- 1 sáček sušeného droždí
- ½ lžičky soli
Tipy a Triky:
Upečenou placku můžeme potřít pestem a dozdobit mozzarellou, parmskou šunku a rajčátky.
Postup:
Do mísy dáme všechny ingredience zároveň a vypracujeme hladké nelepivé těsto, které necháme kynout cca 20 minut, než se rozehřeje trouba na maximum.
Můžeme zvolit dvě varianty finálního zpracování/pečení těsta.
Varianta A): Buď jej rozválíme na 8 kulatých placek, které na sucho budeme opékat z každé strany cca 2 minuty na grilovací pánvičce.
Varianta B): Rozválíte si těsto na dvě „hranaté“ podlouhlé placky a budeme je jemně pokapané olivovým olejem péct na pečícím papíře v troubě na maximum cca 6-8 minut do zlatava a křupava.
Ještě teplé placky si můžeme libovolně ozdobit a ihned podávat nebo můžete využít i za studena a naplnit je jako sendvič. Můžeme je také potřít sugem a zapéct minutku se sýrem pod grilem. Využití je nespočet a fantazii se meze nekladou.
Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.
Nakupte online přes náš e-shop
KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU
KDE KOUPÍTE PERNERKU
Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.
A u mnoha dalších drobných prodejců...
PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH
Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.