Perník

Postup

Ve větší míse smícháme vajíčka s mlékem a olejem, přidáme sladidlo a ostatní sypké ingredience. Množství skořice a kakaa závisí na vaší chuti, perník by ale měl tmavý a voňavý. 

Podle chuti přidáme další ingredience, které chceme mít v perníku. V našem případě jsou to rozinky a nasekané datle. Nejlépe vše promícháme ručně  metličkou nebo vařečkou. Před pečením si ještě vezmeme malou lžičku a do těsta přidáme 5 lžiček marmelády, dodá mu to šťavnatost a vláčnost. těsto pečeme při 170 °C cca 30 minut (těsto zkoušíme špejlí, podle potřeby případně prodloužíme pečení) 

Po vyndání z trouby necháme perník asi 15 minut odpočinout a následně potřeme marmeládou. Na závěr si nad párou rozehřejeme čokoládu s tukem a nalijeme na perník. Necháme ztuhnout v ledničce. Můžete podávat i když není čokoláda zcela vychladká. 

 

 

 

Kde koupíte Pernerku

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce nebo ve speciálních akcích u těchto prodejců v České republice.

Koupit v e-shopu

Kontaktujte nás

Pokud máte dotazy ohledně našeho sortimentu, technologií nebo jakýchkoliv dalších témat, napište nám e-mail nebo nám zavolejte.

Poslat zprávu +420 485 177 129