Perník
Ingredience:
Těsto:
- 120 g špaldová hladká mouka Pernerka
- 2 vejce
- 200 ml mléka
- 1 PL kokosového oleje
- 30 g sladidla (třtinový nebo kokosový cukr, med..)
- 1/2 kypřícího prášku do perníku
- 1 ČL jedlá soda
- skořice a kakao
- rozinky, ořechy, datle
- kvalitní marmeláda kyselejšího typu
Poleva:
- 100 g hořké čokolády
- 20 g kokosového oleje
Tipy a Triky:
Postup:
Ve větší míse smícháme vajíčka s mlékem a olejem, přidáme sladidlo a ostatní sypké ingredience. Množství skořice a kakaa závisí na vaší chuti, perník by ale měl tmavý a voňavý.
Podle chuti přidáme další ingredience, které chceme mít v perníku. V našem případě jsou to rozinky a nasekané datle. Nejlépe vše promícháme ručně metličkou nebo vařečkou. Před pečením si ještě vezmeme malou lžičku a do těsta přidáme 5 lžiček marmelády, dodá mu to šťavnatost a vláčnost. těsto pečeme při 170 °C cca 30 minut (těsto zkoušíme špejlí, podle potřeby případně prodloužíme pečení)
Po vyndání z trouby necháme perník asi 15 minut odpočinout a následně potřeme marmeládou. Na závěr si nad párou rozehřejeme čokoládu s tukem a nalijeme na perník. Necháme ztuhnout v ledničce. Můžete podávat i když není čokoláda zcela vychladká.
Nakupte online přes náš e-shop
KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU
KDE KOUPÍTE PERNERKU
Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.
A u mnoha dalších drobných prodejců...
PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH
Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.