Postup
Mléko jemně prohřejeme s máslem a poté v míse zaráz smícháme všechny ingredience – hněteme na malé otáčky, dokud se těsto nepřestane lepit. Poté necháme kynou zakryté 60 min.
Nyní opatrně popřekládáme těsto, aby se do něj dostal vzduch, vložíme do kulaté formy/hrnce, uděláme z pečícího papíru tubus, který nám podrží tvar, protože panettone vykyne hodně do výšky, a necháme kynout ještě alespoň 90 minut.
Troubu si předehřejeme na 150 stupňů, potřeme vršek rozšlehaným vajíčkem s kapkou vody, posypeme plátky mandlí a dáme péct na cca 45 minut.
Recept připravila @alishaeasycooking
Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.