Palačinka do trouby

Share on Facebook
1 velká palačinka / 2 porce porcí
1 / 5náročnost
20 min

Ingredience:

Těsto:

  • 75 g pšeničné hladké extra silné mouky Pernerky 
  • 3 vejce M/L
  • 150 ml mléka (když využijete rostlinné třeba mandlové, tak má palačinka krásnou vůni)
  • 1 sáček vanilkového cukru 
  • 1 cm široký plátek másla 
  • ovoce na dozdobení dle chuti

Tipy a Triky:

Postup:

Rozehřejeme troubu na 210 stupňů včetně pánve/hrnce s nepřilnavým dnem, ve které palačinku budeme dělat. Tento krok je opravdu důležitý, protože  díky správně nahřáté pánvi nám palačinka krásně „naskočí“ bez kypřícího prášku.

Nyní všechny ingredience vyšleháme (ideálně v blenderu), až vznikne nadýchané těsto a necháme odležet, dokud se nenahřeje trouba. Pokud se vám trouba nahřívá dlouho, tak můžete ještě jednou vyšlehat těsně před litím na pánev.

Do rozehřáté pánve nalijeme těsto, troubu zavřeme a pečeme 10-12 minut na 210 stupňů. Troubu neotevírejte, jinak nedocílíte nadýchaného vzhledu.

Upečenou palačinku je nejlepší podávat ještě horkou,  lehce pocukrovanou moučkovým cukrem a dozdobenou ovocem, případně i zakysanou smetanou. Výborná je i studená třeba s tvarohem a domácím lískooříškovým krémem.


Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.

Nakupte online přes náš e-shop

 

KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU

 

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.