Palačinka do trouby
Ingredience:
Těsto:
- 75 g pšeničné hladké extra silné mouky Pernerky
- 3 vejce M/L
- 150 ml mléka (když využijete rostlinné třeba mandlové, tak má palačinka krásnou vůni)
- 1 sáček vanilkového cukru
- 1 cm široký plátek másla
- ovoce na dozdobení dle chuti
Tipy a Triky:
Postup:
Rozehřejeme troubu na 210 stupňů včetně pánve/hrnce s nepřilnavým dnem, ve které palačinku budeme dělat. Tento krok je opravdu důležitý, protože díky správně nahřáté pánvi nám palačinka krásně „naskočí“ bez kypřícího prášku.
Nyní všechny ingredience vyšleháme (ideálně v blenderu), až vznikne nadýchané těsto a necháme odležet, dokud se nenahřeje trouba. Pokud se vám trouba nahřívá dlouho, tak můžete ještě jednou vyšlehat těsně před litím na pánev.
Do rozehřáté pánve nalijeme těsto, troubu zavřeme a pečeme 10-12 minut na 210 stupňů. Troubu neotevírejte, jinak nedocílíte nadýchaného vzhledu.
Upečenou palačinku je nejlepší podávat ještě horkou, lehce pocukrovanou moučkovým cukrem a dozdobenou ovocem, případně i zakysanou smetanou. Výborná je i studená třeba s tvarohem a domácím lískooříškovým krémem.
Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.
Nakupte online přes náš e-shop
KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU
KDE KOUPÍTE PERNERKU
Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.
A u mnoha dalších drobných prodejců...
PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH
Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.