Palačinka z trouby

Postup

Rozehřejeme troubu na 210 stupňů včetně pánve/hrnce s nepřilnavým dnem, ve které palačinku budeme dělat. Tento krok je opravdu důležitý, protože  díky správně nahřáté pánvi nám palačinka krásně „naskočí“ bez kypřícího prášku.

Nyní všechny ingredience vyšleháme (ideálně v blenderu), až vznikne nadýchané těsto a necháme odležet, dokud se nenahřeje trouba. Pokud se vám trouba nahřívá dlouho, tak můžete ještě jednou vyšlehat těsně před litím na pánev.

Do rozehřáté pánve nalijeme těsto, troubu zavřeme a pečeme 10-12 minut na 210 stupňů. Troubu neotevírejte, jinak nedocílíte nadýchaného vzhledu.

Upečenou palačinku je nejlepší podávat ještě horkou,  lehce pocukrovanou moučkovým cukrem a dozdobenou ovocem, případně i zakysanou smetanou. Výborná je i studená třeba s tvarohem a domácím lískooříškovým krémem.


Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.

Související recepty

Zpět k receptům

Kde koupíte Pernerku

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce nebo ve speciálních akcích u těchto prodejců v České republice.

Koupit v e-shopu

Kontaktujte nás

Pokud máte dotazy ohledně našeho sortimentu, technologií nebo jakýchkoliv dalších témat, napište nám e-mail nebo nám zavolejte.

Poslat zprávu +420 485 177 129