Ovocný dortík ze špaldové mouky

Od Mirky van Gils Slavíkové

Postup

Máslo vyšleháme s moučkovým cukrem, solí, vanilkou a strouhanou kůrou, po jednom přidáváme vejce. Hmotu musíme vyšlehat do pěny. Mouku s kypřícím práškem prosejeme a lehce vmícháme do pěny. Těsto dáme do dortové formy o průměru 16 cm. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 20 minut.

Vychladlý korpus na třikrát prokrojíme. Na první plátek namažeme džem a hustě poskládáme ovoce. Na další plátek namažeme zakysanou smetanu a potřenou stranou přiložíme na ovoce. Horní stranu namažeme také džemem, poklademe ovocem. Takto pokračujeme až do posledního (čtvrtého) plátu. Dort vložíme do ráfku a zatížíme, na dvě hodiny necháme vychladnout v lednici. Vychladlý dort vyjmeme z ráfku a potřeme zakysanou smetanou. Dozdobíme dle vlastní fantazie.

Tento korpus lze využít na mnoho způsobů, krém může být máslový, nebo žloutkový, tvarohový. Dochutit můžeme třeba čokoládou či ořechy.

Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.

Související recepty

Zpět k receptům

Kde koupíte Pernerku

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce nebo ve speciálních akcích u těchto prodejců v České republice.

Koupit v e-shopu

Kontaktujte nás

Pokud máte dotazy ohledně našeho sortimentu, technologií nebo jakýchkoliv dalších témat, napište nám e-mail nebo nám zavolejte.

Poslat zprávu +420 485 177 129