Ovocné tvarohové knedlíky z rýžové Pernerky

Share on Facebook
2 porce porcí
2 / 5náročnost
60 min

Ingredience:

Těsto:

  • 25 dkg měkkého polotučného tvarohu v kostce
  • 15 dkg rýžové hladké mouky Pernerka
  • 3 dkg rýžové hladké mouky na podsypávání
  • 2 žloutky
  • 1/4 lžičky soli
  • 3 dkg másla

Dále podle chuti: 

  • ovoce, máslo, tvrdý tvaroh a moučkový cukr

Tipy a Triky:

Knedlíky podávejte pokud možno hned po uvaření. Počítejte s tím, že druhý den jsou knedlíky tužší.

Postup:

Změklé máslo a ostatní suroviny na těsto zpracujeme měchačkou a vyklopíme na vál podsypaný moukou. Máme na to ještě 3 dkg rýžové mouky a to bude stačit.

Dobře zpracujeme rukou a dáme na půl hodiny do lednice.

Z těsta vyválíme váleček, ukrojíme vždy plátek, ze kterého uděláme placičku, vložíme ovoce a uzavřeme. Plátky a potom placičky dělejte velké, podle toho, jakým ovocem budete knedlíky plnit.

Vaříme je v mírně osolené vodě a větší knedlíky, ve kterých jsou vypeckované celé meruňky zkouším po sedmi minutách rozříznutím, jestli ještě nejsou  uprostřed syrové. Vždy je lepší zkusit jeden knedlík.

Propíchneme párátkem a potřeme máslem.

Tvarohové knedlíky je nejlepší podávat hned po uvaření s nastrouhaným tvrdým tvarohem, máslem a cukrem.

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.